HomeRealEstate.cz
Proč je výhodná koupě bytu v rámci předprodeje?
Pro realizaci mnoha developerských projektů hraje velkou roli před vlastním zahájením projektu předprodej bytů. Možnost koupit bytovou jednotku před tím, než se projekt fyzicky realizuje je výhodný jak pro kupující, tak i pro samotného developera.

Zájemci o koupi bydlení si mohou v začátku projektu vybrat z nabízených možností byt, který je pro ně nevhodnější například z hlediska orientace nebo umístění v projektu. V rámci klientských změn si klienti mohou vybrat z několika variant zařízení interiéru a přizpůsobit si tak budoucí bydlení podle svých představ. Důležitý je i fakt, že cena bytové jednotky v předprodeji je nižší než v dokončeném projektu.

Pro developerskou společnost je předprodej bytových jednotek také důležitý, neboť tím dokládají bance při žádosti o úvěr atraktivitu projektu.

Jak předprodej bytů probíhá?

Podle člena představenstva společnosti M&K Development, a.s. Ing. Karla Týnce volí možnost koupě bytu v předprodeji klienti, kteří mají konkrétní představu o svém budoucím bydlení. Byt v již dokončeném projektu jim možnost změn nenabídne a navíc by za něj museli zaplatit vyšší cenu.

Důležitý je správný výběr potenciálních klientů

Projekt má větší šanci na úspěch, pokud se developerovi podaří oslovit správný segment klientů. To se podle všeho společnosti M&K Development daří. Podle Ing. Karla Týnce se 80 % zájemců, kteří navštíví prodejní místo stane dříve nebo později klientem společnosti a celá třetina z nich je již rozhodnuta o koupi bytu.

Zbylým dvou třetinám nerozhodnutých klientů se věnují reprezentanti firmy, kteří jim projekt podrobně představí, aby jim usnadnily mnohdy nejdůležitější finanční rozhodnutí. Některým klientů stačí k rozhodnutí o koupi jedna návštěva na místě budoucího projektu, jiní se několikrát vrátí, aby se ujistili že jim projekt nabídne to, co je pro ně opravdu podstatné.

Individuální a seriózní přístup developera ke klientům je zárukou úspěchu

Pro zástupce firmy je důležité, aby s potenciálním zákazníkem prodiskutoval všemožné otázky nejen ohledně projektu a jeho okolí a možnosti přizpůsobit si byt podle vlastních představ, ale také ohledně budoucích možností a rozvoje v dané lokalitě. Návštěva v místě projektu trvá přibližně hodinu. Na konci dostane zájemce kopii smlouvy, aby měl dostatek času na její prostudování, případně na konzultaci s právním zástupcem.

Související příspěvky

Ceny nových bytů v Praze navzdory nejisté ekonomické situaci a chybějícím turistům i nadále rostou
Ceny nemovitostí

Ceny nových bytů v Praze navzdory nejisté ekonomické situaci a chybějícím turistům i nadále rostou

Pandemie koronaviru a hospodářský propad trvá již druhý rok. Ceny bytů však klesat nebudou
Ceny nemovitostí

Pandemie koronaviru a hospodářský propad trvá již druhý rok. Ceny bytů však klesat nebudou